وکیل برای پیگیری و شکایت از مزاحمت تلفنی

وکیل متخصص شکایت از مزاحمت تلفنی : با توجه به شیوع و گسترش دستگاه‌های مخابراتی ، از جمله تلفن ، قانونگذار در سال 1375 ایجاد مزاحمت به وسیله‌ی این دستگاه‌ ها را جرم‌انگاری کرده است . تحقق مزاحمت لزوما منوط به گفتن سخنی یا نوشتن مطلبی نیست و صرف تلفن زدن و قطع کردن یا تلفن زدن و سکوت کردن به‌ویژه وقتی در ساعاتی مثل نیمه‌های شب انجام شود ، میتواند موجب تحقق جرم مزاحمت تلفنی شود. توسط وکیل کیفری :

عنصر قانونی

وکیل متخصص کیفری :عنصر قانونی جرم ایجاد مزاحمت تلفنی ماده 641 بخش تعزیرات مصوب سال 1375 قانون مجازات اسلامی میباشد که عبارتند از هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگا‌ه‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید ، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات ، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد .

مزاحمت تلفنی

مقررات خاص شرکت مخابرات

طبق تبصره‌ی 2 ماده 14 قانون تاسیس شرکت مخابرات ایران مصوب سال 1364 ، خط تلفن فرد مزاحم برای بار اول به مدت یک هفته ، برای مرتبه‌ی دوم به مدت سه ماه و برای بار سوم به طور دائم قطع میشود .

عنصر مادی :

وسیله ارتکاب این جرم منحصر به تلفن اعم از ثابت یا همراه و نیز دستگا‌ه‌های مخابراتی است مانند پیجر ، بی‌سیم ، فاکس ، پست الکترونیکی و رایانه.

رفتار مرتکب عبارت است از بیان مطالب در رابطه تلفنی ، بی‌سیم ، پیجر و … و یا نوشتن مطالبی از طریق رایانه و ارسال به آدرس الکترونیکی طرف ، بنابراین جرم ایجاد مزاحمت تلفنی مستلزم ارتکاب فعل است که به صورت ساده و آنی محقق میشود.

نتیجه در جرم مزاحمت تلفنی :

اعمال ارتکابی در صورتی جرم محسوب میشود که منتهی به مزاحمت شود . مزاحمت مفهومی عرفی است که حسب مورد باید با لحاظ نفس رفتار ، شخصیت طرف ، زمان ارتکاب ، دفعات اقدام ، نوع وسیله ارتکاب ارزیابی شود. بنابراین اقداماتی از قبیل تماس‌های مکرر ، سکوت پس از ایجاد ارتباط تماس در ساعت بعد از نیمه شب ، ایجاد تماس و طرح موضوع‌های بی‌ربط میتواند حسب مورد مزاحمت محسوب گردد.

تحقق مزاحمت ملازمه با استعمال الفاظ رکیک و تهدید و امثال آنها ندارد . در هر حال وقوع مزاحمت بعنوان نتیجه اعمال مرتکب شرط است.

آگاهی مرتکب از هویت بزه‌دیده :

در جرم مزاحمت آگاهی مرتکب از هویت بزه‌دیده شرط نیست . چنانچه مرتکب هیچ‌گونه شناختی از طرف مقابل نداشته و یا در گرفتن شماره طرف و یا در مشخصات پست الکترونیکی مرتکب اشتباه شود و مبادرت به ایجاد مزاحمت نماید مجرم محسوب میشود و مجازات خواهد شد .

  عنصر معنوی :

این جرم یک جرم عمدی است لذا مرتکب باید قصد ارتکاب عمل مثلا شماره گرفتن را داشته باشد و چون جرم مقید است ، مزاحمت شرط وقوع جرم است یعنی قصد ایجاد مزاحمت نیز باید احراز گردد.

محل وقوع جرم مزاحمت تلفنی

وقوع بزه مزاحمت برای اشخاص به وسیله تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر ، منوط به آن است که نتیجه آن که مقصود مرتکب است محقق شود . بنابراین مطابق رای وحدت رویه شماره 721 مورخ 21/04/1390 دیوان عالی کشور، در مواردی که اجرای مزاحمت از یک حوزه قضایی شروع و نتیجه آن در حوزه قضایی دیگر حاصل شود ، محل حدوث نتیجه مزبور ، محل وقوع جرم محسوب و مناط صلاحیت دادگاه رسیدگی‌کننده نیز همین امر خواهد بود.

اگر شخص مزاحم ، اقدام به توهین کند ، چه مجازاتی میشود؟

هر گاه ایجاد مزاحمت توام با ارتکاب جرایم دیگری مثل توهین باشد ، مقررات تعدد معنوی اجرا خواهد شد.

آیا کسی که مکررا شماره تلفن دیگری را به تصور اینکه مربوط به یک اداره دولتی است ، گرفته و بر روی دستگاه پیام‌گیر پیام‌های انتقاد‌آمیز میگذارد ، مرتکب جرم مزاحمت تلفنی شده است ؟

خیر جرم نمیباشد ؛ زیرا قصد ایجاد مزاحمت ضروری و لازم است.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *