, , ,

مشاوره حقوقی مطالبه وجه سفته

مطالبه وجه سفته

مشاوره حقوقی مطالبه وجه سفته

 

 

مشاوره حقوقی مطالبه وجه سفته

در این مقاله سعی می شود توضیحات مورد نیاز شما در ساده ترین صورت در دسترس شما قرار گیرد؛ با ما همراه باشید

در ابتدا به بررسی اسناد تجاری می پردازیم

 

 

تعریف اسناد تجاری

به بیانی ساده به اسنادی که بین بازرگانان و تجار در روابط تجاری شان به کار می رود ، اسناد تجاری گفته می شود که در این زمینه میتوان از برات ، سفته، چک نام برد.

به همین ترتیب میتوان اسناد تجاری را یکی از پایه های بنیادین روابط تجاری دانست که به دلیل اهمیت و جایگاه آنها در میان روابط تجاری آنان را مانند مال رایج کشور دانست و به همین دلیل قانونگذار قوانین خاصی برای آن تدوین نموده است.

 

 

 

 

 

در صورت نیاز به مشاوره در زمینه ی اسناد تجاری با شماره تماس های مجموعه حقوقی عدل گو تماس حاصل فرمایید

 

 

 

 

مطالبه وجه سفته

سفته

سفته ، مانند دیگر اسناد اعتباری برای استفاده ی اشخاص حقیقی و حقوقی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران چاپ و تکثیر می شود.

این سند بعنوان تعهدی برای پرداخت مبلغ معین شده مابین اشخاص   برای قرارداد های مالی که میان افراد بسته می شود به کار می رود.
با توجه به شکل و ساختار برگه ی سفته ای که از طرف بانک مرکزی چاپ می گردد افراد می توانند در صورت عدم پرداخت وجه توسط فرد می توانند به تعقیب کیفری پرداخته و مجازات های مدنظر را دریافت نمایند.
در تعریف ساده سفته می توان گفت که سفته سندی است که به وسیله آن متعهد می شود که مبلغ معین شده را در زمان معین آن و یا به محض طلب آن از سوی صاحب سفته پرداخت نماید.

 

شکل ظاهری سند سفته

طبق بیان قانونگذار در زمینه نوع و شکل نوشتاری سفته که در آن بیان شده سفته علاوه بر امضا و یا مهر فرد باید دارای تاریخ مقرر بوده باشد ،مقررات دیگری نیز حائز اهمیت است که با آن می پردازیم:

۱) مبلغ مورد نظر باید با حروف نوشته شود.

۲) نام گیرنده وجه ثبت گردد.

۳) تاریخ سررسید پرداخت نوشته شود.

۴) نام و نام خانوادگی صادر کننده سند سفته محل سکونت و محل پرداخت سفته معین گردد.

۵) زمان سررسید سفته و یا زمان مقرر برای پرداخت آن باید با روز، ماه و سال و به طور مشخص نوشته شده باشد؛ حائز اهمیت است که دارنده سفته دارای این حق است که به محض مطالبه مبلغ سفته صادر کننده باید اقدام به پرداخت آن نماید.

۶) اگر زمان معین شده برای سررسید سفته روز تعطیل رسمی باشد، سفته در روز بعد از تعطیلی پرداخت می‌شود.

۷) حضور دو شخص اصلی یعنی صادر کننده و دارنده سفته از ارکان اصلی عقد سند سفته می باشد و در صورت عدم وجود هر کدام از طرفین این سند قانونی شمرده نمی شود‌.

 

 

 

شرایط و ضوابط درخواست سفته

 

۱) اصل درخواست وجه طبق زمان مقرر شده

طبق قانون در صورتی که گیرنده سفته مبلغ معین شده در سند را پرداخت نکند ، دارنده سند باید طی مدت ۱۰ روز کاری واخواست مدنظر خود را برای بازپس گیری مبلغ معین ثبت و به اجرا گذارد.

 

۲) اصل ظهرنویسی سفته

طبق بیان قانون گذار افراد با انجام ظهرنویسی در پشت سفته خود را به عنوان مسئول اعلام نموده و به همین دلیل دارای مسئولیت قضایی می‌شوند و به هنگام سررسید زمان پرداخت وجه سفته و عدم پرداخت آن توسط شخص ، ملزم به پرداخت مبلغ معین می باشند.

 

 

ظهر نویسی

 

به بیان اهداف و خواسته‌های دارنده سفته در پشت سند سفته و امضاء آن، ظهرنویسی نامیده می شود.

از ظهر نویسی برای انتقال سفته به شخص دیگر استفاده می شود و بدین صورت است که دارنده با امضای آن و بیان نامشخص جدید سند سفته را به دیگری منتقل می نماید
این موضوع باعث ایجاد مسئولیت غذایی برای شخص جدید میشود.

 

 

 

 

روش های پیگیری حقوقی سفته

 

قانونگذار روش های مختلفی برای پیگیری و اعلام شکایت برای سفته قرار داده است که به چندی از آنها می پردازیم:

 

۱) از طریق طرح دعوای تجاری

۲) طرح دعوای حقوقی و مدنی از طریق تشکیل دادخواست در محضر مراجع قانونی

 

۱) طرح دعوای تجاری

با عنایت به توضیحات داده شده اسناد تجاری به عنوان نماینده و نمونه ای از مال معین بوده و صاحبان سند با ارائه این اسناد میتوانند به اثبات طلب خود بپردازند.

سفته از اسناد لازم الاجرا بوده و فرد موظف به اجرای آن می باشد در صورتی که فرد دارنده به تمامی نکات مطرح شده در سفته پایبند بوده و رعایت کرده باشد می‌تواند علیه فرد صادر کننده ثبت و یا فرد ضامن سفته، اقدام به طرح دادخواست مطالبه وجه نماید

 

۲)طرح دعوای حقوقی

به دلیل وجهه تجاری اسناد سفته اشخاص می توانند به اقامه دعوای حقوقی درخواست طلب اقدام نمایند؛ بدین صورت که دارنده سفته در زمان معین شده باید به اداره واخواست مراجعه نمایند و دو درصد از مبلغ بیان شده در سفته را به عنوان هزینه واخواست تقدیم اداره نماید، سپس با مراجعه به دادگاه محل اقامت خویش اقامه دعوی کند.

 

 

مراجع ذی صلاح رسیدگی به دعوای سفته

 

قانونگذار با در نظر گرفتن مبالغ اسناد سفته برای اینگونه از دعاوی دو مرجع صالح رسیدگی را معین نموده است

۱) اسناد سفته ای که در آن ها مبلغ معین شده کمتر از ۲۰۰ میلیون ریال باشد توسط شوراهای حل اختلاف موجود در محل اقامت فرد مورد پیگیری قرار می گیرند.

۲) و اگر مبلغ سند سفته کمتر از ۲۰۰ میلیون ریال باشد به مراجع دادگستری ارجاع داده می شود.

 

 

 

 

 

 

مشاوره حقوقی مطالبه وجه سفته

 

به دلیل استفاده روزافزون از سفته در معاملات و عدم دانش حقوقی کافی افراد در این باره ،نقش و حضور مشاورین حقوقی و وکلای دادگستری در زمینه ی افزایش دانش و اطلاعات افراد مورد توجه قرار می گیرد و به همین منظور توصیه ما به شما عزیزان کسب مشاوره حقوقی و یا عقد قرارداد با وکلای مطرح در این زمینه می باشد.

 

 

مجموعه حقوقی عدل گو با در بر داشتن ۱۰ سال سابقه موفق در زمینه پیشبرد موضوعات حقوقی شما، آماده عقد قرارداد و انجام مشاوره های حقوقی با شما عزیزان می باشد.

 

 

 

 

 

در صورت نیاز با شماره تماسهای ذیل تماس حاصل فرمایید

 

 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *