, ,

مشاوره حقوقی اعلام بطلان معامله

مشاوره حقوقی اعلام بطلان معامله : در این مقاله سعی می شود جامع ترین توضیحات در ساده ترین صورت در دسترس شما قرار گیرد

در ابتدای کار می بایست توضیح مختصری درباره کلیت قرارداد به شما عزیزان داده شود . به طور کلی قرارداد به هرگونه عهدی گفته می‌شود که میان اشخاص منعقد شده و حاوی حقوق و تکالیف معینی برای هر یک از طرفین می باشد.

با پیشرفت های روز افزون بشر و رویارویی هرچه بیشتر افراد با کثرت شرایط و موضوعات پیش روی آنها، شاهد بروز عقد و انواع مختلفی از قراردادها میان اشخاص می باشیم که این موضوع باعث شده قانونگذار اصول اولیه ای که باید در تمام قراردادها رعایت شود را بیان نماید که عدم رعایت انها توسط طرفین قرارداد منجر به عدم وجود و عدم اعتبار قرارداد می شود.
در اینجا به توضیح مختصری از بطلان قرارداد می پردازیم:

بطلان چیست ؟

هر قراردادی برای به وجود امدن در عالم حقوق و بار اثار قانونی بر ان نیازمند رعایت قوانین و مقررات معین شده توسط قانون گذار می باشد و در صورت عدم وجود و عدم رعایت قوانینی که از منظر مقنن وجود و رعایت ان ها در هر قراردادی لازم است ان قرارداد محکوم به بطلان است و بطلان قرارداد به معنی این است که ان قرارداد در عالم حقوق اصلا به وجود نیامده است و هیچ اثر حقوقی ندارد در نتیجه هیچ تعهد و تکلیفی نیز برای طرفین قرارداد به وجود نمی اید.

مشاوره حقوقی اعلام بطلان معامله

شرایط بطلان قرارداد

ماده ۱۹۰ قانون مدنی اقدام به بیان شروط اساسی برای صحیح واقع شدن هر معامله نموده است و به عنوان مرجع اصلی صحت قرارداد ها به شمار می رود.

در تمامی قرارداد ها همواره افراد شرایط و ضوابط مشخصی را برای پیشبرد درست موضوعات میان خود منعقد می نمایند؛ با توجه به همین موضوع نیز قانونگذار برای صحیح واقع شدن و قراردادهای شرایطی را در ماده۱۹۰ قانون مدنی مدنظر قرار داده که به آنها می پردازیم:

الف) اهلیت قانونی اشخاص منعقد کننده ی قرارداد
ب) قانونی بودن موضوع قرارداد
پ)هم سو بودن با موازین شرع و اخلاق اسلامی

ث) اشتباه در فهم نوع قرارداد

الف) اهلیت قانونی اشخاص منعقد کننده ی قرارداد

به طور کلی اهلیت به معنی توانایی و دارا شدن افراد از حقوق شهروندی و توانایی اعمال و اجرای آن می باشد.
اشخاص طرفین قرارداد باید بالغ عاقل و رشید باشند و هر گونه انعقاد قرارداد با اشخاص دارای جنون و یا طفل محکوم به بطلان است.

ب) قانونی بودن موضوع قرارداد

به طور کلی طبق قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران موضوعات قراردادها باید قانونی بوده و شامل مواردی شود که طبق قانون منع نشده و یا جرم شناخته نشده باشند.

پ) همسو بودن با موازین شرع و اخلاق اسلامی

موضوعات قراردادها می بایست با توجه به موازین شرعی و اخلاقیات اسلامی منعقد گردد و در صورت هرگونه مغایرت موضوع با شرح و موازین اخلاق منجر به بطلان قرارداد میشود.

ث) اشتباه در فهم نوع قرارداد

مشخص و واضح بودن موضوع قرارداد از مهمترین نکات پیشرو در انعقاد قرارداد می باشد و هرگونه اشتباه در موضوع قرارداد باعث بطلان آن میشود.

موضوعی که در این میان مطرح می‌شود، نحوه صحیح و قانونی طرح و اعلام بطلان معامله در محضر دادگاه می باشد که دارای اهمیت بسیار بوده و نیاز به بررسی دارد و باید تفاوت میان اعلام بطلان قرارداد و دعوای ابطال قرارداد را بدانیم تا به هنگام رویارویی با این مسائل، بتوانیم تشخیص درست دهیم

اعلام بطلان قرارداد

دعوای اعلام بطلان قرارداد هنگامی رخ می‌دهد که شخص با در دست داشتن مدارک مورد نیاز سعی در مشخص کردن عدم وجود شروط ذکر شده در ماده ۱۹۰ قانون مدنی را داشته باشد و در صورت تایید صحت مدارک موجود با توجه به این نکته که نمیتوان تقاضای باطل نمودن معامله‌ای را کرد که از ابتدا غیر صحیح بوده است،به اعلام بطلان آن معامله پرداخته می شود.

دعوای ابطال قرارداد

در واقع تفاوتی از لحاظ اثار حقوقی میان دعوا بطلان و ابطال یک معامله نیست ولی بسیاری معتقدند که واژه ابطال برای اسناد رسمی به کار برده شده ولی بطلان برای یک قرارداد عادی استفاده میشود.

مدارک مورد نیاز برای طرح دعوای اعلام بطلان قرارداد

  1. کپی برابر با اصل شده قرارداد
  2. کپی برابر با اصل شده سند مالکیت مال
  3. کپی برابر با اصل شده کارت ملی خوانده
  4. برگه استشهادیه شهود در صورت وجود
  5. برگه ی معاینات محلی در صورت وجود
  6. برگه ی ارجاع به کارشناسی در صورت وجود

و در نهایت با توجه به هر معامله ای مدارک مورد نیاز نیز متفاوت بوده و کلی قابل تسری به تمام دعاوی نمیباشد.

دادگاه های ذی صلاح برای رسیدگی به دعاوی اعلام بطلان قرارداد

طبق صلاحدید قانون‌گذار اگر موضوع قرارداد منعقد شده اموال غیر منقول باشد ،دادگاه های موجود در مکان مال غیرمنقول دارای صلاحیت رسیدگی می باشند و در صورتیکه موضوع قرارداد اموال منقول باشند دادگاههای ذی صلاح دادگاه های موجود در محل اقامت شخص خوانده می باشد.

نحوه دریافت مشاوره حقوقی اعلام بطلان قرارداد

با توجه به توضیحات داده شده و سطح دشواری موضوعات گفته شده و عدم اطلاع کافی افراد عادی جامعه از قوانین و مقررات قانونی ، توصیه ما به شما عزیزان عقد قرارداد حقوقی با وکلای برجسته دادگستری ویا اخذ مشاوره های حقوقی از مشاورین حقوقی می باشد

گروه وکلای عدل گو با در بر داشتن ۱۰ سال سابقه درخشان حقوقی در زمینه پیشبرد و کسب نتایج درخشان در موضوعات مختلف حقوقی اعم از ملکی، ثبتی ،خانواده ،کیفری و غیره آماده عقد قرار داد و اخذ مشاوره پایه حقوقی با شما عزیزان می باشد

در صورت نیاز برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس های ذیل تماس حاصل فرمایید – 44386581

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *